x

Istorie1462
Se deschide Farmacia Hirsch in Frankfurt am Main. Familia Fresenius o achizitioneaza in secolul XVIII.
1912
Farmacistul si proprietarul farmaciei Hirsch, Dr. Eduard Fresenius, fondeaza compania farmaceutica Dr. E. Fresenius. Principalele produse farmaceutice comercializate erau solutiile injectabile, reactivii serici si alifia nazala Bormelin.
1933/34

Partea de productie este separata de Farmacia Hirsch si mutata in Bad Homburg. Dr. Fresenius isi dedica din de in ce mai mult timp companiei, care numara aproximativ 400 de agajati.1966

Fresenius incepe sa vanda aparate de dializa produse de diverse companii, castigand astfel importante cote de piata.


1971/72

Intrarea in productie a unei solutii inovatoare de aminoacizi duce la debutul cu succes intr-un nou domeniu: terapia nutritionala parenterala. Se dezvolta o solutie inovatoare pentru terapia volemica: solutia de hidroxietil amidon - HES, in cadrul terapiei de substitutie volemica a fluidelor / sangelui.
1974
Fresenius incepe sa produca solutii perfuzabile si consumabile in St. Wendel, Saarland.

1979

Se produce prima solutie standard pentru nutritia enterala: Fresubin®.

1980
Se produce HAES-steril®, urmasa solutiei de hidroxietil amidon HES, impunand noi standarde mondiale in terapia volemica.


1981
Infiintarea conceptului de “home care”, prin care pacientii ce trebuie hraniti enteral (administrare de nutrienti pe calea tractului gastro-intestinal), pot fi ingrijiti si acasa. In acelasi timp are loc largirea portofoliului de solutii pentru nutritia enterala.


1988
Lansarea Aminomix®, punga bicamerala pentru nutritia parenterala.


1993
Lansarea Supportan ®, solutie speciala pentru nutritia enterala a pacientului oncologic.

1995
Se pune piatra de temelie a viitoarei fabrici de solutii perfuzabile, in Friedberg (Hesse).1997
Lansarea primei solutii dipeptidice din lume adresata nutritiei parenterale: Dipeptiven ®. Inaugurarea fabricii de solutii perfuzabile (Frieberg, Hesse), cea mai moderna de acest gen din Europa.
1999

Se naste Fresenius Kabi, in urma fuzionarii diviziei Fresenius Group’s Pharma cu divizia de solutii perfuzabile achizitionata de la Pharmacia & Upjohn (Kabi). Noua companie devine liderul european in domeniile nutritiei clinice si terapiei infuzionale, oferind produse si servicii in toata lumea.

Lansarea unei noi generatii de hidroxietil amidon pentru terapia volemica - Voluven ®.

Se infiinteaza Fresenius Kabi Romania, companie farmaceutica cu sediul in Brasov.


2000

Fresenius Kabi isi accelereaza expansiunea globala prin deschiderea de noi piete in Asia, Africa si America Latina, dar si prin largirea programelor de servicii.
2003
Segmentul de business Fresenius HemoCare este realocat grupului Fresenius. Datorita domeniilor similare de activitate, divizia de tehnologie a infuziei precum si cele de tehnologii de transfuzie sunt unite sub managementul Fresenius Kabi.
2004
Fresenius Kabi isi intareste pozitia pe piata prin achizitii in Africa de Sud si Republica Ceha, dar si printr-un joint venture in Australia.2005
Expansiunea portofoliului de produse i.v. prin achizitia companiei protugheze de produse farmaceutice Labesfal.


2006
Achizitionarea companiei farmaceutice argentiniene Filaxis: expansiunea portofoliului de medicamente I.V.
2007
Fresenius Kabi isi intareste pozitia in business-ul farmaceutic prin intermediul mai multor achizitii.

Repletia sangvina: Achizitionarea diviziei de produse de repletie volemica a companiei farmaceutice japoneze Kyorin.
Medicamente I.V.: Achizitia companiei chiliene Laboratorio Sanderson si a companiei italiene Ribbon.
Nutritie Clinica: Achizitia business-ului enteral al companiei Nestlé din Franta si Spania.
2008
Fresenius Kabi isi dezvolta business-ul de produse generice i.v. si isi extinde aria de activitate in oncologie prin achizitionarea firmei Dabur Pharma.

Fresenius Kabi se extinde pe piata de medicamente din America de Nord si devine unul din distribuitorii globali din domeniul medicamentelor generice administrate i.v. prin achizitia firmei APP Pharmaceuticals din U.S.

2012
Fresenius Kabi achizitioneaza Fenwal, o companie de tehnologie a transfuziei si devine lider global in domeniul acestei tehnologii, cu un portofoliu bogat in produse pentru colectarea si procesarea sangelui si a produselor din sange, dar si in medicina transfuzionala si terapia celulara.


2014
Fresenius Kabi are peste 32.000 de angajati si distribuie peste 100 de produse diferite, in peste 160 de tari, continuand sa-si dezvolte portofoliul si prezenta la nivel global.


2016
Fresenius Kabi isi extinde portofoliul cu seringile preumplute gata de utilizat, in urma achizitiei
diviziei BD Rx a Companiei Americane Becton Dickinson.Pentru informatii suplimentare, va rugam sa va Logati:Logheaza-te|Inregistreaza-te
Utilizator
Parola